Witam!
Dziś zapraszam Was na bardzo słodki post, po którego przeczytaniu nie pozostanie Wam nic innego, jak udać się do sklepu i zakupić paczkę tych cukierków:-)
Historia marki „Krogal” zaczęła się w latach 60. ubiegłego wieku. Wtedy to brzeski Z.C "Cukrogal" w swojej filii w Głuchołazach wyprodukował pierwsze krówki, które szybko zyskały popularność. Do sukcesu marki przyczyniło się powierzenie receptury i procesu wytwarzania słodyczy doświadczonym specjalistom. Wypracowane wówczas standardy pracy i dbałość o walory smakowe słodyczy sprawiły, że marka na stałe wpisała się w tradycje cukiernicze na rynku polskim.
Dziś tradycję wyrobów "Cukrogal" kontynuuje firma Drobmar. Od 2008 roku zajmuje się ona wytwarzaniem tradycyjnych krówek pod marką „Krogal”. Receptury i bogate doświadczenie, pozyskane od poprzedników, pozwala dostarczać kolejnym pokoleniom odbiorców smaczne krówki w dobrze znanych opakowaniach. Utrzymanie wysokiej jakości wyrobów możliwe jest dzięki wdrożeniu międzynarodowych standardów produkcji, potwierdzonych certyfikatami HACCP, GMP i GHP. Od początku XXI wieku, w słodyczach „Krogal” rozsmakowali się również odbiorcy zagraniczni. Drobmar dysponuje dziś siecią sklepów spożywczych, zlokalizowanych na Górnym Śląsku, oraz własnym zakładem produkcyjnym w Głuchołazach.
Krówki zawijane ręcznie
Dawniej, w eleganckich cukierniach, oferowano wyłącznie wyroby produkowane i pakowane osobiście, przez doświadczonych cukierników. W dzisiejszych czasach ręczna produkcja stała się luksusem. To wyraz najwyższej staranności i dbałości o jakość wyrobów. Ręcznie pakowane krówki trafiają do szczególnie wymagających odbiorców, stając się ozdobą ich stołów i ciesząc ich podniebienia. W ręcznie zawijanym papierku kryje się klasyczny lub wzbogacony o unikalny aromat smak tych tradycyjnych polskich słodyczy.Krówka tradycyjna
Idealny smak, doskonała konsystencja masy krówkowej i najlepsze składniki. Oto jedna z najznakomitszych receptur cukierniczych, jaka kiedykolwiek powstała: Krówka Tradycyjna. Każda z nich pakowana jest ręcznie w papierek z charakterystycznym, doskonale znanym od lat wzorem. Dla wielu pokoleń polskich łasuchów będzie to powrót do beztroskich czasów dzieciństwa i słodyczy, które dzięki pełnowartościowym składnikom jednocześnie zawierały także sporo wartości odżywczych.Skład:
Cukier, syrop glukozowy, mleko w proszku pełne, masło, aromat.
Krówka ręcznie zawijana - mleczna
Mleczne krówki charakteryzują się delikatnym aromatem, którego nigdy nie ma się dosyć. Z tego względu zyskały wielu miłośników zarówno wśród dzieci, jak i wśród dorosłych – nie ma osoby, która byłaby w stanie odmówić ich skosztowania. Produkowane są z pełnowartościowego mleka i masła, dlatego oprócz wyśmienitego smaku, zawierają sporo wartości odżywczych.Skład:
Cukier, syrop glukozowy, mleko w proszku odtłuszczone, masło, aromat.
Moja opinia:
Do testów otrzymałam dwa rodzaje krówek zawijanych ręcznie: tradycyjne oraz mleczne. Przyznam, że są to moje ulubione łakocie, ale jak się okazało (podczas smakowania) nie tylko moje:) Za każdym razem, gdy tylko zjadłam ten ciągnący, słodko-mleczny cukierek mój brzuch zaczynał falować, bo mała istotka, która w nim siedzi zaczynała radośnie kopać mamusię:-) Kolejny mały amator słodyczy w drodze:-) Mój narzeczony również nie potrafił przejść obok nich obojętnie, dlatego krówki marki Krogal które otrzymałam zniknęły w tempie ekspresowym:)
Każdy cukierek zapakowany jest w estetyczny papierek z wizerunkiem krowy (krówka mleczna) oraz biało-karmelowy papierek (krówka tradycyjna). Krówka mleczna jest z wierzchu krucha, a jej nadzienie jest ciągnące, natomiast krówka tradycyjna jest krucha z wierzchu jednak po ugryzieniu możemy zauważyć, że nie posiada tak ciągnącego nadzienia jak jej poprzedniczka. Cukierki mają delikatny, słodki aromat, który zachęca do tego by je od razu skosztować:)
Krówki marki Krogal to cukierki o wyśmienitym tradycyjnym smaku, wykonane z najlepszej jakości składników, wyrabiane i pakowane ręcznie. Polecam te słodkości wszystkim łasuchom!:)
http://www.krogal.pl |
Lubicie krówki?
Pozdrawiam,
Glamourka89
P.S. Życzę Wam smacznej krówki:-)
Uwielbiam krówki :))
OdpowiedzUsuńJesteś bezlitosna na moją dietę :-)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie łakocie! :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam! :-) Dzikie tabuny kalorii zawinięte w mały papierek, ale taaakie pyszne :-)
OdpowiedzUsuńmniam mniam.... muszą być pyszne...
OdpowiedzUsuńa ja mam ukraińskie krówki właśnie są mega słodkie, najbardziej lubię takie ciągnące się przypominają mi dzieciństwo
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczny post :)
OdpowiedzUsuńtak ja pisałam, ja się tylko naczytałam na ten temat, o chociażby tutaj http://aswertyna.blogspot.com/2013/04/moje-oficjalne-stanowisko-wobec.html i na innych blogach, ale już ci linka nie podam, bo wchodziłam z beautyblog.pl
OdpowiedzUsuńAle narobiłaś smaka na słodycze...
OdpowiedzUsuńUwielbiam krówki:)
OdpowiedzUsuńA ja nie przepadam za krówkami :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię krówki, tych na pierwszych zdjęciach nie znam
OdpowiedzUsuńbosszzz...jak ja kocham krówki...szczególnie te ciąguty, które oblepiają mi buzię na dłuugi czas; chociaż wiem że to zabójstwo dla zębów to nie jestem w stanie się powstrzymać:)
OdpowiedzUsuńo mniam
OdpowiedzUsuńkocham krówki <3
OdpowiedzUsuńOjej krówki! Jak ja ich dawno nie jadłam! A uwielbiam :))
OdpowiedzUsuńom om om! ranyyy gdzie ja o tej porze znajde krówki?! a mam taką ochotę po przeczytaniu tego posta.... :)
OdpowiedzUsuńzapraszam na mojego początkującego bloga http://copacabanaa.blogspot.com/
Jejuś to są moje ulubione krówki :) A tak dawno ich nie jadłam jutro lecę do sklepu:)
OdpowiedzUsuńSmaczna współpraca:)
OdpowiedzUsuńMmm, krówki :D a lato coraz bliżej :D
OdpowiedzUsuń