środa, 24 kwietnia 2013

Krówki Krogal zawijane ręcznie


Witam!
Dziś zapraszam Was na bardzo słodki post, po którego przeczytaniu nie pozostanie Wam nic innego, jak udać się do sklepu i zakupić paczkę tych cukierków:-)


Historia marki „Krogal” zaczęła się w latach 60. ubiegłego wieku. Wtedy to brzeski Z.C "Cukrogal" w swojej filii w Głuchołazach wyprodukował pierwsze krówki, które szybko zyskały popularność. Do sukcesu marki przyczyniło się powierzenie receptury i procesu wytwarzania słodyczy doświadczonym specjalistom. Wypracowane wówczas standardy pracy i dbałość o walory smakowe słodyczy sprawiły, że marka na stałe wpisała się w tradycje cukiernicze na rynku polskim.

Dziś tradycję wyrobów "Cukrogal" kontynuuje firma Drobmar. Od 2008 roku zajmuje się ona wytwarzaniem tradycyjnych krówek pod marką „Krogal”. Receptury i bogate doświadczenie, pozyskane od poprzedników, pozwala dostarczać kolejnym pokoleniom odbiorców smaczne krówki w dobrze znanych opakowaniach. Utrzymanie wysokiej jakości wyrobów możliwe jest dzięki wdrożeniu międzynarodowych standardów produkcji, potwierdzonych certyfikatami HACCP, GMP i GHP. Od początku XXI wieku, w słodyczach „Krogal” rozsmakowali się również odbiorcy zagraniczni. Drobmar dysponuje dziś siecią sklepów spożywczych, zlokalizowanych na Górnym Śląsku, oraz własnym zakładem produkcyjnym w Głuchołazach.




Krówki zawijane ręcznie

Dawniej, w eleganckich cukierniach, oferowano wyłącznie wyroby produkowane i pakowane osobiście, przez doświadczonych cukierników. W dzisiejszych czasach ręczna produkcja stała się luksusem. To wyraz najwyższej staranności i dbałości o jakość wyrobów. Ręcznie pakowane krówki trafiają do szczególnie wymagających odbiorców, stając się ozdobą ich stołów i ciesząc ich podniebienia. W ręcznie zawijanym papierku kryje się klasyczny lub wzbogacony o unikalny aromat smak tych tradycyjnych polskich słodyczy.

 

Krówka tradycyjna

Idealny smak, doskonała konsystencja masy krówkowej i najlepsze składniki. Oto jedna z najznakomitszych receptur cukierniczych, jaka kiedykolwiek powstała: Krówka Tradycyjna. Każda z nich pakowana jest ręcznie w papierek z charakterystycznym, doskonale znanym od lat wzorem. Dla wielu pokoleń polskich łasuchów będzie to powrót do beztroskich czasów dzieciństwa i słodyczy, które dzięki pełnowartościowym składnikom jednocześnie zawierały także sporo wartości odżywczych.

Skład:
Cukier, syrop glukozowy, mleko w proszku pełne, masło, aromat.



Krówka ręcznie zawijana - mleczna

Mleczne krówki charakteryzują się delikatnym aromatem, którego nigdy nie ma się dosyć. Z tego względu zyskały wielu miłośników zarówno wśród dzieci, jak i wśród dorosłych – nie ma osoby, która byłaby w stanie odmówić ich skosztowania. Produkowane są z pełnowartościowego mleka i masła, dlatego oprócz wyśmienitego smaku, zawierają sporo wartości odżywczych.

Skład:
Cukier, syrop glukozowy, mleko w proszku odtłuszczone, masło, aromat.
 

Moja opinia:
Do testów otrzymałam dwa rodzaje krówek zawijanych ręcznie: tradycyjne oraz mleczne. Przyznam, że są to moje ulubione łakocie, ale jak się okazało (podczas smakowania) nie tylko moje:) Za każdym razem, gdy tylko zjadłam ten ciągnący, słodko-mleczny cukierek mój brzuch zaczynał falować, bo mała istotka, która w nim siedzi zaczynała radośnie kopać mamusię:-) Kolejny mały amator słodyczy w drodze:-) Mój narzeczony również nie potrafił przejść obok nich obojętnie, dlatego krówki marki Krogal które otrzymałam zniknęły w tempie ekspresowym:)

Każdy cukierek zapakowany jest w estetyczny papierek z wizerunkiem krowy (krówka mleczna) oraz biało-karmelowy papierek (krówka tradycyjna). Krówka mleczna jest z wierzchu krucha, a jej nadzienie jest ciągnące, natomiast krówka tradycyjna jest krucha z wierzchu jednak po ugryzieniu możemy zauważyć, że nie posiada tak ciągnącego nadzienia jak jej poprzedniczka. Cukierki mają delikatny, słodki aromat, który zachęca do tego by je od razu skosztować:)

Krówki marki Krogal to cukierki o wyśmienitym tradycyjnym smaku, wykonane z najlepszej jakości składników, wyrabiane i pakowane ręcznie. Polecam te słodkości wszystkim łasuchom!:)

http://www.krogal.pl

Lubicie krówki?


Pozdrawiam,
Glamourka89

 P.S. Życzę Wam smacznej krówki:-)

20 komentarzy:

  1. Jesteś bezlitosna na moją dietę :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam! :-) Dzikie tabuny kalorii zawinięte w mały papierek, ale taaakie pyszne :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. mniam mniam.... muszą być pyszne...

    OdpowiedzUsuń
  4. a ja mam ukraińskie krówki właśnie są mega słodkie, najbardziej lubię takie ciągnące się przypominają mi dzieciństwo

    OdpowiedzUsuń
  5. tak ja pisałam, ja się tylko naczytałam na ten temat, o chociażby tutaj http://aswertyna.blogspot.com/2013/04/moje-oficjalne-stanowisko-wobec.html i na innych blogach, ale już ci linka nie podam, bo wchodziłam z beautyblog.pl

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale narobiłaś smaka na słodycze...

    OdpowiedzUsuń
  7. bardzo lubię krówki, tych na pierwszych zdjęciach nie znam

    OdpowiedzUsuń
  8. bosszzz...jak ja kocham krówki...szczególnie te ciąguty, które oblepiają mi buzię na dłuugi czas; chociaż wiem że to zabójstwo dla zębów to nie jestem w stanie się powstrzymać:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Ojej krówki! Jak ja ich dawno nie jadłam! A uwielbiam :))

    OdpowiedzUsuń
  10. om om om! ranyyy gdzie ja o tej porze znajde krówki?! a mam taką ochotę po przeczytaniu tego posta.... :)
    zapraszam na mojego początkującego bloga http://copacabanaa.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  11. Jejuś to są moje ulubione krówki :) A tak dawno ich nie jadłam jutro lecę do sklepu:)

    OdpowiedzUsuń
  12. Mmm, krówki :D a lato coraz bliżej :D

    OdpowiedzUsuń